Teknoloji

TechCamp İstanbul’a Başvurmak için Son Tarih 30 Mayıs!

ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun ana partnerliği, Impact Hub İstanbul ve imece yürütücülüğünde hayata geçen TechCamp İstanbul etkinliği yaklaşıyor.

“Dijital Medyadaki Engelleri Aşmak” başlıklı TechCamp İstanbul etkinliği, Türkiyeli ve Suriyeli gazetecileri, içerik üreticileri, influencerları ve sivil toplum profesyonellerini; deneyim alışverişinde bulunması, ağlar kurması ve dijital medyadaki mevcut sorunlara pratik çözümler geliştirmesi için bir araya getirmeyi amaçlıyor.

TechCamp İstanbul 8-10 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Dört ana tema etrafında Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden uzmanlar tarafından verilen eğitimler, atölye çalışmaları ve uygulamalı çalışmalar ile birlikte 2,5 günlük bir etkinlikten oluşacak. TechCamp İstanbul

-Araştırmacı gazetecilik ve veri doğrulama tekniklerini geliştirmenin yanı sıra dezenformasyon ve yanlış bilgiyi tanımlamanın ve karşı koymanın yollarını iyileştirme,

-Dijital hikaye anlatımı becerilerini geliştirme,

-Siber güvenlik bilincini ve tekniklerini geliştirme,

-Kitle erişimini arttırma ve sürdürülebilirliliği sağlama temalarını odağına alacak.

Katılımcıların bu temalardaki yetkinlik, proje geliştirme, ağ kurma ve ağlara dahil olma imkanlarını güçlendirmek hedefiyle, 8-10 Temmuz tarihlerindeki TechCamp İstanbul’u takiben katılımcılarla ortak bir çalışma daha yapılması hedefleniyor.

30 Mayıs’a kadar başvurunun açık olduğu etkinliğe katılımın sınırlı. Etkinliğe katılmak isteyenler buradaki formu doldurabilir.

Değerlendirmeler sonucu seçilen katılımcılar 14 Haziran tarihine kadar açıklanacak. Etkinliğin dili katılımcılara göre Türkçe / İngilizce ve Arapça şeklinde olacak ve ihtiyaç olması durumunda çeviri imkanları sağlanacak.

About Post Author