İklim

Ekoiq 73. Sayısında Neler Var?

22 Sosyal Tasarım ile Gezegenin Sorunlarına Sürdürülebilir Çözümler
Tasarımın gücünü kullanarak Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni başarmak için yola çıkacak sosyal girişimlerin doğacağı bir laboratuvar deneyimi olarak hayata geçen SOGLab’ın kurucusu Göksel Gürsel, çalışmalarını ve önümüzdeki sürece dair planlarını anlattı.
28 İkinci Destek Market Bağcılar’da!
Temel İhtiyaç Derneği, ikinci Destek Marketi 100 bin ailenin yoksulluk sınırının altında yaşadığı Bağcılar’da açtı.
29 Erişilebilir Üstyapılar İçin Dayanıklı Altyapılar
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 9’uncusu, dayanıklı altyapıların oluşturulmasını, kapsayıcı ve sürdürülebilir sanayileşmenin yaygınlaştırılmasını ve inovasyonun güçlendirilmesini amaçlıyor.
30 Geleceği Tüketmeden Üretmek
Yatırımlarında çevre duyarlılığı ile hareket eden Assan Alüminyum’un Genel Müdürü Göksal Güngör ile sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerini ve gelecek planlarını konuştuk.
32 Kusursuz Fırtınaların Nedeni İklim Değişikliği mi?
Geçen aylarda Atlantik boyunca etkili olan kasırgalar, değişen iklimimizde önemli ve yeni bir sınıra gelindiğini mi gösteriyor?
34 Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Finansman
Sürdürülebilir Finans Forumu, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Global Compact Türkiye ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi işbirliğiyle 29 Eylül’de gerçekleştirildi.
40 İyi Çevre, İyi Bireyler, İyi Kurumlar ve İyi Toplum İçin Sürdürülebilirlik
Allianz Türkiye, Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI G4) kriterleri doğrultusunda hazırladığı sürdürülebilirlik raporunu yayımlayarak sektöründe bir ilke imza attı.
42 Yeşili Yaşatan Malzemeler
“Sürdürülebilir Kurumsal Gelişme” misyonuyla faaliyet gösteren AKG Gazbeton’un Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, Ar-Ge Merkezi’nin çalışmalarını ve yeni ürünlerini anlattı.
44 Yıkıcı Tasarım Metodolojisi:
İnovasyon mu, Statükoyu Yıkmak mı?
Doğduğumuz günden beri, yaşadığımız her an, dünyayı diğerleriyle beraber tasarlıyoruz. Öte yandan, oldukça büyük problemlerimiz olduğu da aşikâr. Problemleri tanımlamakta mı başarısızız, yoksa çözümü uygulamakta mı?
47 DOSYA: Sürdürülebilir Yaşam Haklarını Tartışma Zamanı
Yaşadığımız zaman dilimi, dünyanın yaşadığı ekonomik, sosyal ve çevresel kriz, mevcut ulusal ve uluslararası tüm yasal çerçeveleri yeniden düşünmeye zorluyor bizi. İçinde bulunduğumuz katastroftan çıkabilmenin tek yolu bu… EKOIQ’nun bu sayısında, işte bu çabaya destek olabilecek yeni fikirleri ortaya koymaya, tartışmaya açmaya çalıştık.
86 Döngüsel Ekonomi Şehirler İçin Ne Sunuyor?
Döngüsel ekonomi, ekonomik kalkınma ile çevre ve kaynakların korunması dengesini kurabilmek adına önemli bir fırsat yaratıyor.
90 Bu Dünya Hepimizin “YUVA”sı
YUVA, ekoloji, insan hakları ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasını beraber- ce ele alan bir bütüncül öğrenme ve savunuculuk merkezi. Derneğin Direk- törü Erdem Vardar ile farklı alanlarda yürüttükleri programları konuştuk.
98 Başka Sorularla, Başka Bir Dünya!
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 10. yaşını kutladığı 2017’de, 22-26 Kasım tarihlerinde 10 şehirde eşzamanlı gerçekleşecek.
102 “Su Keşfi” Dünya Birinciliği Getirdi!
Su Kaşifi programının 3. Dönem Türkiye birincisi olan Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu Su Kaşifi ekibi uluslararası finalde de dünya birincisi oldu.
106 Hangi Paydaş İçin Hangi Raporlama Standardı?
1. Asya Sürdürülebilirlik Raporlaması Zirvesi 19-20 Eylül’de Singapur’da, 3. Entegre Raporlama Konvansiyonu da 12-13 Ekim’de Amsterdam’da gerçekleşti.
108 Sürdürülebilir Bir Yaşamın Umudu: Z Kuşağı
Gen Z ya da Z kuşağı, ilk mobil kuşak olarak 7/24 birbirine bağlı yaşıyor. Peki bu kuşak sürdürülebilir bir yaşam ve kurumsal sosyal sorumluluk konusunda ne düşünüyor?
HER SAYIDA
4 HaberlerBursa’da, İklim Değişikliğine Uyum Çalıştayı, Hidrojenle Çalışan İlk Tekne Dünya Turunda, Küresel Elektrik Piyasasının Kazananları ve Kaybedenleri…
38 Son Buzul Erimeden Prof. M. Levent Kurnaz: Küresel Isınmayla Savaşın Finansmanı
78 ÇEDBİK’ten Selçuk Özdil: Yeşil Binalar İçin Finans
82 Afetlerle Kalkınma Dr. Murad Tiryakioğlu: Yok Etmek ya da Yok Etmemek: İşte Bütün Mesele Bu!
84 Veri-Analiz Elif Gökçe Şahin: Küresel Enerji Verimliliği Karnesi, Telekomda Çevresel Performansın Finansallara Katkısı, 139 Ülke için %100 Temiz Enerji Mümkün, Zengin Toplumlar Salıyor, Fakir Toplumlar Çekiyor
88 Sürdürülebilirlik Akademisi’nden Gıdanın Sürdürülebilir Geleceği İçin Bir Arada! 2017 Sürdürülebilir İş Ödülleri Sahiplerini Buldu
96 İş Dünyasından Konca Çalkıvik: Sürdürülebilirlik Raporlamalarında Şeffaflık ve Anlaşılabilirlik
100 Yaşanabilir Kentler Sibel Bülay: Yaşanabilirlik ve Kentlerimiz
104 Sosyal Medyadan Özgür Öztürk: 2030 Hedefleri İçin Ormanlar, Sürdürülebilirliğin Geleceği, Hızla İyileşen Ozon Tabakası…
110 Gözümüzden Kaçmayanlar Gözde İvgin: Türkiye’nin ilk çiftlik hayvanları barınağı, çiçek açan Atacama Çölü, Çengelköy çınarından sevindiren haber…
112 Kitap Sürdürülebilir Toplum ve Yapılı Çevre: Stratejiler Yelpazesi, Böcek Atlası, The Happy Hero: How to Change Your Life by Changing the World (Mutlu Kahraman: Dünyayı Değiştirerek Yaşamınızı Nasıl Değiştirirsiniz)

About Post Author