Buğday’la Dönüşüm Hikayeleri Kitaplaştı

Dönüşüm Hikayeleri; Buğday Hareketi’nden yolu geçenlerin yaşamlarındaki dönüşümün, Buğday Hareketi’nin yüzlerce destekleyicisiyle birlikte açtığı yolun ve saçtığı tohumların hikayesini bir araya getirdi.

Dönüşüm Hikayeleri, Buğday Derneği’nin kreatif direktörü ve tohum fotoğrafçısı Lalehan Uysal’ın gerçekleştirdiği ve derneğin ekolojik yaşam hareketindeki yolculuğuna tanıklık edenlerin anlatılarından oluşan “Kurda, Kuşa, Aşa… Buğday’la Dönüşüm Hikayeleri” podcast serisi kayıtlarından doğdu. Dönüşüm Hikayeleri, Buğday Hareketi’nin ekolojik yaşama katkısını ortaya koyarken bireylerin yaşamında nasıl bir dönüşüme kapı açtığına dair hikayeleri paylaşıyor.

Ekolojik Yaşama El Verenler

Dönüşüm Hikayeleri, Buğday Hareketi’nden yolu geçenlerin ekolojik yaşama nasıl el verdiklerini, kendi yaşamlarında nelerin değişip dönüştüğünü anlatıyor. Kitapta Leyla Aslan, Berkay Atik, Güneşin Aydemir, Oya Ayman, Neslihan Balamir, Bilgi Buluş, Şaban Burhan, Karel Büyükgazel, İzel Levi Coşkun, Deniz Dinçel, Salim Kadıbeşegil, Emre Karabacak, Hakan Kök, Esin Pamuk, Yasin Sancak, Bora Sarı, Batur Şehirlioğlu, Gürsel Tonbul, Lalehan Uysal ve Afet Zarif’in dönüşüm hikayeleri yer alıyor.

Bilgi ve Deneyim Paylaşımı

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Ağustos 2002’de kurulduğunda, geçmişinde 10 yılı aşan bir ekolojik yaşam hareketinin bilgi ve deneyimini taşıyordu. Dolayısıyla Buğday’ın hikayesi, kurucu lideri Victor Ananias’ın Bodrum pazarındaki bir tezgahtan saçılan tohumların pek çok elde, gönülde hayat bularak gelişip büyüdüğü ve giderek genişleyen bir bahçenin hikayesi aynı zamanda.

Tek Tek Bireylerde ve Bir Bütün Olarak Toplumda Dönüşüm

Bir pazar tezgahından doğal ürünler dükkanına, oradan bitkisel ürünler restoranına, ardından fanzine, bültene, dergiye ve nihayetinde dernek tüzel kişiliğine uzanan bir yol. Bu yolda sürekli dönüşerek ama değerlerinden taviz vermeden günümüze gelen Buğday Hareketi bugün gönüllüleri, çalışanları, üyeleri, destekçileri, proje katılımcıları ve yüz binlerce takipçisiyle “Tek tek bireylerde ve bir bütün olarak toplumda ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak; ekolojik dengelerin geri dönüşü olmayacak hız ve biçimde bozulması sonucunda ortaya çıkan sorunlara çözüm yolları sunmak” için çalışmalarını sürdürüyor.

Buğday Derneği’nin Çevre ve Gıda Hakkı için Birlikte Çalışıyoruz Projesi kapsamında yayımladığı için belli bir tarih aralığında ve sınırlı sayıda insanla yapılan görüşmeleri içeren podcast’ler ve kitap, bir başlangıç. Yaşam devam ettikçe dönüşüm hikayeleri de devam edecek ve Buğday Derneği, şu linkten Ekolojik Dönüşüm Seti alanlara Dönüşüm Hikayeleri’ni hediye edecek.

Önerilen makaleler