“İş Dünyasında KAGİDER: Girişimcilik ve Satın Alma Buluşması” kadın girişimcilerin iş dünyasında daha görünür, daha güçlü ve daha sürdürülebilir ilişkiler kurmalarını hedefledi. Etkinlikte kadın girişimciliğinin yaygınlaşmasının yalnızca girişimcileri değil, aynı zamanda kadın istihdamını da artırarak toplumsal kalkınmayı güçlendirdiği vurgulandı.
Kadın girişimciliğini desteklemek ve iş dünyasında fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından ilk kez düzenlenen İş Dünyasında KAGİDER: Girişimcilik ve Satın Alma Buluşması, 6 Mayıs’ta, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Kadın Girişimciler İş Süreçlerine Kapsayıcı Bir Anlayışla Dahil Edilmeli
Teknolojiden gıdaya, sağlıktan çevre çözümlerine kadar pek çok sektörden kadın girişimciler satın alma profesyonelleriyle bir araya geldi. Etkinlik, kadın girişimcilerin iş dünyasında daha görünür, daha güçlü ve daha sürdürülebilir ilişkiler kurmalarını hedefledi.
Etkinliğin ana mesajlarından biri, kadın girişimcilerin iş süreçlerine kapsayıcı bir anlayışla dahil edilmesinin gerekliliğiydi. Kadın girişimcilerin her sektörde üretim gücüne, çözüm odaklı yaklaşıma ve sürdürülebilir işbirlikleri kurma yetkinliğine sahip oldukları ortaya kondu. Kadın girişimciliğinin yaygınlaşmasının yalnızca girişimcileri değil, aynı zamanda kadın istihdamını da artırarak toplumsal kalkınmayı güçlendirdiği vurgulandı. Her ürün ya da hizmet alımında bir kadın girişimcinin tercih edilmesinin başka kadınları da cesaretlendiren zincirleme bir etki yarattığı ve bu etkinin her geçen gün daha da büyüdüğü görüldü.
“Kadınların Olduğu Yerde Üretim, Yenilik ve Büyüme Vardır”
KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, kadın girişimciliğinin dönüştürücü gücüne dikkat çekerek, “Bugün burada bir araya gelen yüzlerce kadın girişimcinin yarattığı enerji, umut ve kararlılık bizlere bir kez daha gösterdi ki kadınların olduğu yerde üretim, yenilik ve büyüme vardır. Satın alma profesyonelleriyle birebir görüşmeler yapmaları, ürün ve hizmetlerini anlatmaları, görünürlüklerini artırmaları kadın girişimciler için çok kıymetliydi” dedi.
Kadın Girişimciliği için İşbirliğine Gidildi
KAGİDER, TEDAR (Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği) ve TÜSAYDER (Tüm Satınalma Yöneticileri ve Profesyonelleri Derneği) ile imzalanan iyi niyet protokolü, kadın girişimcilerin tedarik zincirlerinde daha etkin rol almasını sağlamayı ve satın alma süreçlerinde kadın girişimcilere öncelik verilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. İşbirliği; fırsat eşitliği temelli politikaların yaygınlaşmasını, kadın girişimcilerin desteklenmesini ve tedarik zinciri süreçlerinin daha kapsayıcı hale gelmesini hedefliyor.