#ekoIQ hakkında

biz kimiz ?

Türkiye’nin ilk karbon nötr dergisi

Dünya, tarihinin en büyük çevresel kriziyle karşı karşıya. Çalışma ve üretim biçimlerimizin, gündelik yaşam kültürümüzün ve tüketim kalıplarımızın sürdürülebilir olmadığını ve böyle devam edersek doğanın hassas dengelerinin bir daha düzelmemek üzere tamamen bozulacağını ne yazık ki kabul etmek zorundayız.

İnsanlık bugün büyük bir kararın eşiğinde: Ya değişecek ya da mavi gezegendeki serüveni hiç arzu edilmeyen bir sona doğru ilerleyecek.

Düşünme yeteneğiyle kendisini diğer canlılardan ayırt eden insana, bu karar anında yeni bir zekâ biçimi gerekli: Ekolojik Zekâ. Dünya üzerinde yaşamlar kurarken, kentler oluşturup kültürler inşa ederken kullandığı zekâsını, bugün yeni bir uygarlık için kullanmak zorunda.

Ocak 2010-Ağustos 2013 döneminde BZD Yayıncılık; 33. sayıya ulaştığı Kasım 2013 itibarıyla da EKOLOGOS Sürdürülebilirlik Yönetim ve İletişim Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından yayımlanan EKOIQ, iş dünyasından STK’lara, bilim insanlarından çocuklara kadar tüm bireylerin bir parçası olması gereken bu değişimin Türkiye’deki iletişim araçlarından biri olmayı hedefliyor.

MyClimate ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, karbon salımlarını denkleştirerek Türkiye’nin ilk karbon nötr dergisi olmayı başaran EKOIQ, Kasım 2013’le başlayan yeni döneminde ise karbon nötrlemeyi Climate Volunteers’la sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler’in medya iletişim merkezi SDG Media Compact’a Türkiye’den üye olan ilk yayın kuruluşu olan EKOIQ, 2021 itibariyle yayın hayatına çevrimiçi olarak devam ediyor.