İklim

Afganistan’da Son 3 Günde 18 Kişi Sel Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Son bir ayda meydana gelen seller nedeniyle Afganistan’da toplam 120 kişi öldü, 152 kişi yaralandı.

Taliban’ın geçici hükümetinin Afet Yönetimi Devlet Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Nesim Hakkani, Afganistan’daki sellerle ilgili açıklama yaptı.

Hakkani ülkenin güneyindeki Zabul ve Kandahar vilayetlerinde son 3 günde meydana gelen sellerde 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölenlerin 10’unun Taliban mensubu olduğunu ve sel nedeniyle 20’den fazla kişinin de yaralandığını kaydeden Hakkani, son üç günde yaşanan sellerde yüzlerce evin tahrip olduğunu belirtti.

Bakanlık sözcüsünün açıklamasına göre, son bir ayda meydana gelen seller nedeniyle toplam 120 kişi öldü, 152 kişi yaralandı.

Hakkani ayrıca sellerde birçok köprünün tahrip olduğunu, son bir ayda su altında kalan 3 bin evin hasar gördüğünü aktardı.

Muson yağmurlarının Haziran ayından bu yana etkili olduğu Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki can kaybı ve hasarlar da artıyor.

Belucistan İl Afet Yönetimi Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, eyalette 136 kişi aşırı yağışların sebep olduğu su baskını ve sellerde yaşamını yitirdi, 70 kişi ise yaralandı. Devam eden yağış ve sellerde Belucistan’daki toplam 13 bin 535 ev de hasar gördü. Aynı kurum, Pakistan’da 14 Haziran’dan bu yana etkili olan muson yağmurları ve meydana getirdiği sel ve sel baskınlarına hayatını kaybedenlerin sayısı 376 olarak açıklamıştı.

About Post Author